minimoestuin

Belevenissen van een beginnende tuingek met een heel klein tuintje (1 bij 3 m)

23 april 2006

Slaplantjes-vandalisme!

Ongelooflijk, gisteren lagen de slaplantje her en der verspreid over het bed! En aan de sporen te zien moet het een kat zijn geweest. Ik verdenk Odiepoes ervan (onze eigen kat), want de kat van de buren kan tegenwoordig niet meer in onze tuin komen, omdat er nu gaas voor de heg staat. Ik moet nu wel maatregelen nemen. Misschien wat extra kippenmest, zodat ie schrikt van de geur. En wat stokjes erbij zetten, zodat ie in ieder geval moeite moet doen om de slaplantjes er uit te trekken. Als iemand nog een tip heeft, om katten uit je moestuin te verjagen, dan hoor ik het graag!

Met de andere groenten gaat het trouwens heel goed. De worteltjes moeten over een paar weken uitgedund en de tweede rij peultjes zullen straks misschien wat meer naar het gaas geleid moeten worden. Aan de knoflook hoef ik niet zo veel te doen. De bladeren zijn na de winter iets groter geworden. Sommige bladeren hebben gele punten. Hoe dat komt, weet ik niet precies, maar ik heb ze voor de zekerheid ook maar wat kippenmest gegeven.


3 Comments:

At 12:17 p.m., Anonymous Anoniem said...

Hoi Margreet,
Wat een vervelend en onverwacht nieuws. En ik kan je ook niet helpen om katten weg te houden van je minimoestuin. Wat nu? Hoe gaat dit nu verder?
Groeten
Johan

 
At 4:51 p.m., Blogger Nicole said...

Hoi,

Ik kwam toevallig jouw blog tegen en las dit stukje. Zelf heb ik 'n volkstuin (100m2) waarin ik ook lekker "klungel".
Kippenmest raad ik je niet aan in je tuin, is erg heftig. En om je eigen kat uit je eigen tuin te houden... ik zou het niet weten. Je kunt àlles wel gaan afschermen met gaas...
groeten,
Nicole
www.vorderman.info/nicoleshoekje.html

 
At 7:50 p.m., Anonymous Anoniem said...

Onze knoflook is ook iets ingezakt, maar het schijnt normaal te zijn. Ik ben zo benieuwd hoe het nu verder zal verlopen.

Jou 'sweet peas' zien er wel een stuk langer eruit dan onze.

 

Een reactie posten

<< Home